Loading...
}

Yalçın Efe Turnuvası'nda birinci Türk Telekom oldu

Yalçın Efe Turnuvası'nda birinci Türk Telekom oldu

Türk Telekom ev sahipliğinde gerçekleşen 2. Yalçın Efe turnuvasının birincisi Türk Telekom olurken, finalde Türk Telekom’a kaybeden Ayos Konyaspor turnuvada ikinci, Beşiktaş Emlakjet üçüncü ve Onvo Büyükçekmece dördüncü oldu.

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Eski Basketbol İl Koordinatörü ve Türk Telekom’un eski idari koordinatörlerinden Yalçın Efe anısına 2’ncisi düzenlenen basketbol turnuvası tamamlandı. Turnuva sonunda katılan takımlara Yalçın Efe anısına katılım plaketi, Türk Telekom Basketbol As Başkanı Savtekin Şentürk tarafından Yalçın Efe’nin oğlu Ankara Spor Salonu Tesis Yöneticisi Erdem Efe’ye ve katılım sağlayan spor kulüplerinin kaptanlarına takdim edildi.  

İlk gün maçlarında Ayos Konyaspor, Beşiktaş Emlakjet’i 94-71 mağlup ederken, Türk Telekom ise Onvo Büyükçekmece maçından 81-63 üstün ayrıldı. Türk Telekom ve Ayos Konyaspor finale kalırken, Beşiktaş Emlakjet ve Onvo Büyükçekmece üçüncülük için eşleşti.

Türk Telekom 2 galibiyetle turnuvayı tamamladı

İkinci gün, Türk Telekom ile Ayos Konyaspor turnuva şampiyonluğu için karşı karşıya geldi. Maçın başından sonuna kadar üstün oynayan taraf olan Türk Telekom, maçı 87-66 kazanarak turnuvada birinciliği elde etti. Türk Telekom’da Taylor ve Grant 14’er sayı kaydederken, Konyaspor’da Eddie 17 sayıyla oynadı.

Üçüncülük maçında ise Beşiktaş Emlakjet ile Onvo Büyükçekmece karşılaştı. Normal süresi 76-76 tamamlanan maçın uzatma bölümünde iyi oynayan taraf olan Beşiktaş mücadeleden 94-85 galip ayrılarak Yalçın Efe turnuvasında üçüncü oldu. Beşiktaş’ta Maccormack 22 sayıyla oynarken, Büyükçekmece’de Crawford 23 sayıyla yıldızlaştı.

Yalçın Efe kimdir?

Yalçın Efe 1953 yılında Elazığ'da doğdu. 1973 yılında Ankara bölgesinde hakemliğe başladı. 1978 yılında milli hakem oldu. 1988 de faal hakemliği bıraktı. Mersin Çukurova Basketbol takımında idari menajerliğe başladı. 1989 - 2005 yılları arasında PTT-Türk Telekom takımında idari koordinatör görevini yaptı. 2 yıl boyunca Ankara Basketbol il Temsilcisi görevlerini yürüttü.

 

All rights reserved