Loading...
}

Türk Telekom'dan muhteşem geri dönüş!

Türkiye Sigorta BSL: Türk Telekom: 72 - Galatasaray: 70

Türk Telekom Erkek Basketbol Takımı, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ilk maçında evinde konuk ettiği Galatasaray’ı efsanevi geri dönüşle 72-70 mağlup etti.

Ankara Arena Salonu’nda oynanan müsabakaya Türk Telekom Kyle Alexande, Heidegger, İsmet Akpınar, Javon Bess, Makoundou, 5’i ile başlarken, Galatasaray ise Palmer, Delgado, Emir Kabaca, Livingston ve Efianayi 5’i ile sahaya çıktı.

Mücadeleye hem savunmada hem de hücumda etkili başlayan Galatasaray, ilk çeyreği 11-22 önde tamamladı. İkinci periyotta da savunma ve hücumda etkili başlayan Galatasaray, ilk yarının bitimine 5 dakika kala aradaki farkı 21-40 (19’a) yükseltti. Bu dakikadan sonra hücum ve savunmada etkili olmaya başlayan Türk Telekom ilk yarıyı 29-44 geride bitirdi.

Üçüncü çeyreğe hücumla başlayan ev sahibi ekip bulduğu sayılarla 3. periyodun bitimine 3 dakika kala durumu 43-53’e getirdi. Türk Telekom ekibi hızlı oyunu ve savunmasıyla rakibi bunaltırken, başarılı hücumlarıyla 3. Çeyreği aradaki farkı kapatarak 49-55 tamamlamayı başardı.

MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

Final periyoduna hücumla başlayan Türk Telekom, maçın bitimine 2 dakika kala arka arkaya bulduğu sayılarla efsane bir geri dönüş yaparak farkı 1 sayıya (67-68) düşürdü. Son iki dakika seyirci desteğiyle beraber Galatasaray savunmasını hücumlarıyla bunaltan Türk Telekom maçı 72-70 kazanarak sezonu galibiyetle açtı.

Türk Telekom’da Kyle Alexander 18 sayı ile takımın en skorer ismi olurken onu Javon Bess 11 sayıyla takip etti. Galatasaray’da ise James Palmer 20 sayıyla takımın en skoreri olurken onu Delgado izledi.

Türk Telekom, ligin ikinci haftasında 12 Ekim Cumartesi günü deplasmanda ONVO Büyükçekmece’nin konuğu olacak.

 

All rights reserved