Loading...
}

Türk Telekom sezona Galatasaray galibiyetiyle başladı

Türk Telekom Spor Kulübü evinde Galatasaray’ı 78-66 yenerek, sezona galibiyetle başladı.

Yenilenen yönetimiyle sezona başarı parolasıyla çıkan Türk Telekom, Basketbol Süper Ligi’nin ilk hafta maçında Ankara Spor Salonu’nda Galatasaray’ı ağırladı. Maça RJ Hunter, Metin Türen, TJ Campbell Muhammed Baygül ve Moustapha Fall beşiyle çıkan Türk Telekom ilk dakikalardan itibaren rakibi baskı altına aldı. Pota altında Moustapha Fall’ın asistleri ve sayılarıyla hücum fırsatlarını iyi değerlendiren ev sahibi ekip, RJ Hunter’ın üçlükleriyle de üstünlüğünü sürdürdü. Faul atışlarından sayı kaydeden Galatasaray Harrison’la etkili oldu. TV molasının ardından Galatasaray’ın yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren Türk Telekom, ilk çeyreği 20-12 önde kapadı.

İkinci çeyrekte de Türk Telekom etkili oyununu sürdürdü. Oyunun başındaki agresif savunma anlayışını ikinci çeyrekte de devam ettiren Türk Telekom, konuk ekibin birçok atağını engelledi. 12’nci dakikada Wiltjer’ın sayıları ile farkı 8’ye çıkaran Türk Telekom’a (24-16) konuk ekip Whittington ile yanıt verdi. Türk Telekom RJ Hunter’ın 17’nci dakikadaki üçlüğü ile farkı 13 sayıya kadar çıkardı (34-21). Son bölümde Harrison ve Moore ile etkili olan Galatasaray maçı 39-33’e getirdi ve ilk yarının skoru belirlendi. 

Üçüncü çeyrekte iki takımda birbirine üstünlük kurmakta zorlandı. Farkı kısa sürede kapatarak öne geçen Galatasaray’a hızlı tepki veren Türk Telekom, periyodun son bölümünde oyuna yeniden ağırlığını koydu. Çeyreğin bitimine 48 saniye kala Whittington ile skoru 53-52’ye getiren Galatasaray’a Metin Türen’in üçlüğüyle yanıt veren başkent ekibi son çeyreğe 56-52 önde girdi.

Final çeyreğinde Türk Telekom, Enes Taşkıran’ın basket faülü ile farkı 31’inci dakikada 6’ya yükseltti. Moustapha Fall’ın oyuna girer girmez vurduğu smaçla farkı 9 sayıya kadar çıkaran Türk Telekom, rakibine mola aldırdı. Maçın büyük bir bölümüne hâkim olan Türk Telekom müsabakadan 78-66 galip ayrıldı.

Maçın Türk Telekom tarafında en skorer ismi 17 sayı ile RJ Hunter olurken Nick Johnson 14 sayılık katkı sağladı.

 

All rights reserved