Loading...
}

Türk Telekom “OneTeam” kapsamında özel öğrencilerle buluştu

Türk Telekom “OneTeam” kapsamında özel öğrencilerle buluştu

Türk Telekom Spor Kulübü, 2018-2019 sezonundaki One Team projesi için Etimesgut Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri ile bir araya geldi.

Türk Telekom Spor Kulubü, Euroleague’in sosyal sorumluluk projelerinden biri olan OneTeam kapsamında Ankara Spor Salonu’nda Etimesgut Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri buluştu. İlk olarak küçük salona alınan öğrenciler burada, Türk Telekom ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan Basketbol Gençler Ligi (BGL) maçını izledi. Maç boyunca Türk Telekom’a alkışlarla destek veren özel öğrenciler, maçın bitiş düdüğüyle oyuncuları tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Özel öğrenciler daha sonra ana salona geçerek, Türk Telekom Basketbol A Takım antrenmanını da saha içinden izledi. 5’e 5 maçı izlerken oldukça heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler, antrenman sonunda hayranlık duydukları oyuncularla tanışma fırsatı yakaladı. Öğrenciler, OneTeam Elçisi Slyven Landesberg ile oyunculardan Reggie Redding ve Kaya Peker’le birlikte basketbol topunu yuvarlayarak, parkeye kurulan minyatür kalelerden geçirmeye çalıştı. Etkinliğin ardından Türk Telekom Spor Kulübü Altyapılardan Sorumlu Yöneticisi Mahmut Bulat ve takım oyuncuları özel öğrencilere madalyalarını takdim ederek proje kapsamındaki eğitim sürecini tamamladı.

Türk Telekom OneTeam Projesi’nin ilk etabında da Özel Olimpiyat Öğrencileri ile bir araya gelmişti. Türk Telekom Genç Takımı ile Özel Olimpiyat Öğrencileri dostluk maçında karşılaşmışlardı.

Toplamda 8 antrenman 30 öğrenci

OneTeam projesi kapsamında Etimesgut Özel Eğitim Meslek Okulu ile birlikte Türk Telekom antrenman sahasında gerçekleşen ve toplamda sekiz ekip idmanı içeren çalışmalarda öğrenciler, öncelikli olarak ekip olma, grup olarak hareket edebilme ve komutlarla reaksiyon çalışmaları yaptı. Türk Telekom antrenörleri ve okul eğitmenleri gözetiminde çalışan çocuklara eğlenceli oyunlarla basketbol sevdirildi.

“One Team kapsamında özel öğrencilerle bir araya geldik”

Türk Telekom Spor Kulübü EuroLeague One Team Proje Sorumlusu Hakan Şen, özel öğrencilerle bir araya gelmekten keyif aldıklarını ifade ederek, “Özel öğrencilerin topluma kazandırılması için Türk Telekom ailesi olarak elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. One Team organizasyonu vesilesiyle Türk Telekom Spor Kulübü olarak sosyal sorumluluk projelerimizden birini hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

OneTeam Projesi

OneTeam (Tek Takım) projesi ile spor aracılığıyla toplumları kaynaştırmayı hedefliyor. Proje kapsamında, ekonomik yönden yetersiz kalan ailelerin çocuklarına basketbol ile ulaşılması, zihinsel ve fiziksel engelli insanların spor sayesinde paylaşımlarının artması, sokak çocuklarının topluma kazandırılması gibi maddi ve manevi yardıma ihtiyacı olan kişilere ulaşılıyor. 

 

All rights reserved