Loading...
}

Türk Telekom, evinde U-BT- Cluj Napoca takımını farklı yendi

05.12.2023,20:00

Basketbol BTK Avrupa Kupası B Grubu 10. haftasında Türk Telekom, sahasında Romanya ekibi U-BT Cluj Napoca takımını 95-84 sayıyla yendi. 

Ankara Kapalı Spor Salonu'ndaki grup maçında 7 maç sonra kazanan Türk Telekom, ikinci galibiyetini elde etti. U-BT Cluj Napoca takımı ise gruptaki 3. yenilgisini Ankara'da aldı.

İki takımın da hücumda tempolu başladığı maçın ilk 5 dakikasını konuk ekip 13-10 önde tamamladı. Savunmada kaptığı toplarla hızlı hücumlardan sayılar bulan Türk Telekom, çeyreğin sonunda yakaladığı 12-0'lık seriyle ilk periyodu 26-18 üstün tamamladı.

İkinci çeyrekte Türk Telekom, potaya giderek basketler bulan rakibine Palmer'in skorer oyunuyla karşılık verdi. U-BT, üç sayılık basketlerle farkı 15. dakika içinde 1'e (35-34) indirdi. Hücum ribauntlarından ikinci şansları bulan Türk Telekom, soyunma odasına 53-48 önde gitti.

Devre arasında da Çözüm Eğitim Kurumları adına Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk'e Türk Telekom Basketbol Takımı Genel Sekreteri Muhammed Berat Alphan tarafından plaket ve bazı hediyeler takdim edilirken, taraftarlara da Türk Telekom forması hediye edildi.

Üçüncü çeyrekte iki takım da savunmasını sertleştirdi. Boyalı alanı iyi kullanan Türk Telekom, 25. dakikayı 4 sayılık avantajla geçti: 58-54. Çeyreğin sonunda konuk ekip U-BT Cluj Napoca skoru eşitledi ve final periyoduna 66-66'lık eşitlikle girildi.

Son çeyreğe iyi savunma yaparak başlayan Türk Telekom, 34. dakikada farkı 8'e yükseltti: 77-69. Bitime 3,5 dakika farkı çift hanelere (85-74) taşıyan Türk Telekom maçı da 95-84 kazandı.

Karşılaşma sonrası gazetecilere açıklama yapan Türk Telekom Basketbol Takımı Başantrenörü Selçuk Ernak, maçta iyi bir hücum planı uyguladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"İlk yarıda öncelikle 48 sayı verdik. İyi bir hücum puanımız vardı. İkinci yarıda ise sadece 36 sayıya izin verdik. Avrupa’da kazanmanın yolu bu.  bu yüzden oyuncuların bunu başarabildikleri için teşekkür etmek istiyorum. Ankara bir basketbol şehridir ve buradaki insanlar gerçekten basketbolu seviyor ve her zaman Türk Telekom takımını desteklemişlerdir. Bugün iyi bir oyunumuz vardı ve sanırım seyircilerimiz de çok keyif aldılar. Bu yüzden bize çok yardımcı oldular. Daha kalabalık olmak istiyor ve onların yardımını daha başarılı bir şekilde almak istiyoruz. Galibiyette emeği geçen herkese teşekkür ederim."

 

All rights reserved