Loading...
}

Türk Telekom Evinde Galip!

11.11.2023,13:00

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 7. haftasında Türk Telekom, konuk ettiği Reeder Samsunspor'u sahasında 89-69 mağlup etti.

Ankara Kapalı Spor Salonu'nda oynanan karşılaşma öncesi Türk Telekom Basketbol Kulübü Başkanı Savtekin Şentürk tarafından Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Ankara ve Saray Çocuk Evleri Siteleri yöneticilerine plaket ve çiçek takdim edildi. Maça hızlı başlayan Reeder Samsunspor, Crawford'ın etkili oyunu sayesinde ilk 6 dakikada 19-13 üstünlük sağladı. Fakat Türk Telekom bu noktadan sonra 18-0'lık seri yakaladı.

İlk çeyreği 19-19 eşitlikle kapatan Türk Telekom, 2. periyodun 4. dakikası sonunda 31-19 öne geçti. Çeyreğin kalan bölümü karşılıklı basketlerle geçildi ve başkent ekibi, soyunma odasına 48-35 önde girdi.

Türk Telekom, üç sayı çizgisinden yüksek isabet oranıyla oynadığı ve ikinci şans sayıları bulduğu 3. çeyrekte farkı 19 sayıya (58-39) kadar çıkarsa da Crawford ve Henry'nin basketleriyle maçta kalan Reeder Samsunspor, son 10 dakikaya 65-51 geride girdi.

Kalan bölümde sıkı savunmasıyla rakibini top kayıplarına zorlayan Türk Telekom, Reeder Samsunspor'un da oyundan düşmesiyle sahadan 20 sayı farkla 89-69 galip ayrıldı.

Maç sonu açıklama yapan Türk Telekom Başantrenörü Selçuk Ernak, oyuncularını haklı galibiyetten dolayı tebrik etti. takımda bazı eksiklikler olsa da oynayan oyuncuların bu eksiği kapattığını ifade eden Ernak, "Sakatlarımız yüzünden elimiz çok dar ve bu yüzden bazı oyuncularımızı dinlendiremiyoruz ve bazı oyuncularımıza çok daha fazla yük biniyor. Maçın başı haricinde oyuncularımız ciddiyetlerinden ve oyuna sadık kalmalarından memnunum. Hücumda nispeten biraz daha rahat oynadık. O rahatlıkla biraz top kaybı sayımız arttırdı buna dikkat etmemiz lazım. Özellikle benchten gelen oyuncularımıza da enerjisi  ve oyuna verdiği katkılarından dolayı teşekkür etmemiz lazım.  Onlara çok ihtiyacımız var. 

Türk Telekom takımı olarak daha iyi savunma yapmaları gerektiğinin altını çizen ve zor bir durumda görevi devr aldıklarını ifade eden Başantrenör Ernak, Hem Avrupa hem de ligde mücadeleyi başarıyla sürdürmeliyiz. Eurocup'ta da gruptan çıkarsak hedefimize daha emin adımlarla ilerleriz." şeklinde konuştu.

Türk Telekom Basketbol Kulübü Başkanı Savtekin Şentürk ise Başantrenör Selçuk Erna'ın görevi almasıyla birlikte takım olarak yükselişe geçtiklerini ve bu yükselişin devamının geleceğini belirterek, "Takım halinde daha da çok çalışarak bu yılki hedeflerimiz doğrultusunda zirveye çıkmayı hedefliyoruz. Tüm takım ve hocalarımız da bu sorumluluğun bilincinde. Gelecek günler takımımız için daha iyi olacak. Çalışmayı ve hedeflerimize ulaşmak için ter dökmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

All rights reserved