Loading...
}

Türk Telekom EuroCup’ta 3’te 3 yaptı!

Türk Telekom, BKT EuroCup B Grubu 3’üncü hafta maçında evinde Slovenya temsilcisi Cedevita Olimpija’yı 78-70’lik skorla mağlup etti.

BKT EuroCup 3’üncü hafta maçında Türk Telekom evinde Cedevita Olimpija’yı konuk etti. Ankara Arena Spor Salonu’nda oynanan müsabakaya Türk Telekom Kyle Alexander, Javon Bess, Brown, Hanlan ve Makoundou 5’i ile başlarken, Olimpija ise Stewart, Nikolic, Robinson, Beringer ve Blazic 5’i ile sahaya çıktı.

İlk çeyreğe hücumlar ve savunmayla başlayarak rakibe fırsat vermeyen Türk Telekom, periyod bitimine 5 dakika kala skoru 16-10’a getirdi. Çeyreğin geri kalanında da hücumunu sürdüren Türk Telekom, ilk periyodu 26-22 önde geçirdi. İkinci periyoda hızlı başlayan iki takım da karşılıklı olarak hücumlarını sürdürdü. Takımlar karşılıklı olarak sayı bulurken, Türk Telekom ilk yarıyı 43 - 37’lik skorla önde tamamladı.

İkinci yarıya her iki takım da savunma yaparak başladı. Türk Telekom üçüncü periyodun bitimine 4 dakika kala skoru 53-45’e getirirken, fark 8’e yükseldi. Hücumda baskısını artıran Türk Telekom, 3. Çeyreği 57-52 önde bitirdi. Son çeyreğe hücumlarla başlayan Türk Telekom, farkı açmak için mücadele verse de Olimpija savunmaya kapanarak karşılık verdi. Maçın bitimine 5 dakika kala rakip savunmanın direncini kıran Türk Telekom, durumu 65-58’e getirdi. Her iki takımda arka arkaya sayılar bulurken Türk Telekom maçı 78-70 kazandı.

MAÇIN ADAMI KYLE ALEXANDER

Maçın adamı 16 sayı – 10 ribaundla Kyle Alexander olurken, Türk Telekom’da onu 16 sayı - 8 ribaund ile Makoundou, 12 sayı - 5 ribaund ile Brown, 12 sayı - 5 ribaund ile İsmet Akpınar ve 11 sayı - 2 ribaund ile Hanlan takip etti. Olimpija’da ise Nikolic 10 sayı – 2 ribaund, Jones 10 sayı 3 ribaund, Ogbeide 10 sayı 3 ribaund, Blazic 10 sayı - 3 ribaund ve Robinson 7 sayı – 2 ribaund ile maçı tamamladı.

Maç sonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Telekom Basketbol Kulübü Başantrenörü Erdem Can, savunmada büyük direnç gösterdiklerini dile getirerek, oyuncularını tebrik etti.

 

All rights reserved