Loading...
}

Türk Telekom BKT Avrupa Kupası sezonunu galibiyetle açtı

Türk Telekom Erkek Basketbol Takımı, BKT Avrupa Kupası B Grubu'ndaki ilk maçında konuk ettiği Litvanya'nın Lietkabelis takımını 72-66 yendi.

Ankara'nın BKT Avrupa Kupası'ndaki tek temsilcisi Türk Telekom Erkek Basketbol Takımı, Ankara Arena Salonu'nda Litvanya temsilcisi Lietkabelis'i misafir etti. Türk Telekom karşılaşmaya Heidegger, İsmet Akpınar, Brown, Makoundou, Alexander 5'i ile başlarken, Lietkabelis ise Varnas, Kovliar, Kalaitzakis, Pecarski, Maldunas 5'i ile sahaya çıktı.

Mücadeleye hem savunmada hem de hücumda etkili başlayan Türk Telekom, birinci periyodun ilk 5 dakikasını 12-9 önde geçirdi. Periyodun 5'inci dakikasından sonra iki takımda karşılıklı sayılar bulurken, Türk Telekom ilk çeyreği 22-17 önde tamamladı. İkinci periyotta da savunma ve hücumda ilk çeyrekteki oyununun üstüne koyarak mücadele eden Türk Telekom, ikinci periyodun 5 dakikasını 31- 25 ileride tamamladı. Sonraki dakikalarda Lietkabelis aradaki farkı kapatırken, ilk yarı Türk Telekom'un 35-34 üstünlüğüyle tamamlandı.

Üçüncü periyoda hücumla başlayan Litvanya ekibi bulduğu sayılarla 3. periyodun 6. dakikasında 43-42 öne geçmeyi başardı. Türk Telekom ekibi, hızlı oyunu ve savunmasıyla rakibi bunaltırken, başarılı hücumlarıyla 54-48 öne geçerek 3. çeyreği de önde bitirdi.

Final periyoduna iyi başlayan Türk Telekom, hücumlarıyla aradaki farkı açarak farkı 8 sayıya (63-55) getirdi. Maçın bitimine 2 dakika kala her iki takım da katı savunma yapmaya çalışırken, fark 2 dakika kala 4 sayıya (70-66) geriledi. Karşılaşmayı Türk Telekom 72-66 önde tamamlayarak sezonu galibiyetle açtı.

Türk Telekom, organizasyonun ikinci haftasında 2 Ekim Çarşamba günü deplasmanda Yunanistan'ın Aris Midea takımına konuk olacak.

"KAZANMA ARZUMUZ ÇOK YÜKSEK VE MAÇI DA BU YOLLA KAZANDIK"

Maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Türk Telekom Basketbol Kulübü Başantrenörü Erdem Can, tüm takımın ilk defa bir araya geldiğini belirterek, "Oyuncularımı tebrik etmek istiyorum. İlk kez bir araya gelen bir takımın aksaklıklar yaşaması normal, takım olarak biraz zamana ihtiyacımız var. Kazanma arzumuz çok yüksek ve maçı da bu yolla kazandık" ifadelerini kullandı.

"TARAFTARLARIMIZIN İZLEYECEĞİ KALİTEDE BASKETBOL ORTAYA KOYMAK ÇOK ÖNEMLİ"

Ankara taraftarına çağrıda bulunarak, oyuncularının bu enerjiye ihtiyaç duyduğunu söyleyen Can, şöyle devam etti:

"Umarım her maç daha iyi basketbol oynayarak taraftarlarımızın buraya gelerek güzel bir atmosfer yaşamasını sağlarız. Onların izleyeceği kalitede basketbol ortaya koymak çok önemli. Bizim hedeflerimiz var. Tüm hedeflerimize hafta hafta maç maç gitmek istiyoruz."

 

All rights reserved