Loading...
}

Türk Telekom 69 – Gran Canaria 82

08.11.2023,20:00

Basketbol BKT Avrupa Kupası'nın 6. haftasında, Türk Telekom, sahasında karşılaştığı İspanya'nın Dreamland Gran Canaria maçı İspanyol ekibin 69-82 üstünlüğüyle tamamlandı.

Ankara Kapalı Spor Salonu'ndaki karşılaşmadan önce Türk Telekom Kulübü Başkanı Savtekin Şentürk eski daha önce Türk Telekom'da forma giyen Sylven Landsberg’e plaket takdim etti.

Mücadeleye her iki takımda karşılıklı sayılar bularak başlarken, mücadelenin 6. dakikası 13-13 eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra rakibine boyalı alanda kolay sayı imkanı tanımayan Türk Telekom, ilk periyodu 24-15 önde tamamladı.

İkinci periyoda iyi başlayan konuk ekip, mücadelenin 16. dakikasında 32-32 eşitliği yakaladı. Her iki takımda yüzdeli atışlarıyla farkın açılmasına izin vermezken, Dreamland Gran Canaria soyunma odasına 43-42 önde gitti.

Üçüncü periyoda 7-0'lık seriyle başlayan konuk ekip, 22. dakikada farkı 8 sayıya çıkardı. Türk Telekom, dış atışlarla farkı azaltmaya çalışsa da etkili oyununu sürdüren Dreamland Gran Canaria, üçüncü periyodu 60-53 önde bitirdi.

Final periyoduna her iki takımda karşılıklı sayılar bulurken, mücadelenin 35. dakikası 76-62 konuk ekibin üstünlüğüyle geçildi. Bu periyotta etkili oyununa devam eden Dreamland Gran Canaria, mücadeleyi 13 sayı farkla 82-69 kazandı.

Karşılaşma sonrası açıklama yapan Türk Telekom Kulübü Başantrenörü Selçuk Ernak, Dreamland Gran Canaria kulübünü tebrik etti. 

Dreamland Gran Canaria takımının bu yıl da başarılı işler çıkardığının altını çizen başantrenör Ernak, şunları kaydetti:

"Oyunun başında, rotasyonlara kadar ve oyuncularımız yorulana dek, bence iyi bir tepki verdik ve oyun planına sadık kaldık. Onları 80 sayının altında tutmayı hedeflemiştik. 82 sayıda tutmayı başardık, kötü alışkanlıklarımız yüzünden çok kolay basketler verdik. Bu, değiştirmek ve bu hataları tekrarlamamak için gerçekten sıkı çalıştığımız bir şey. Sağlıklı olmamız gerekiyor. Kenarda oturan fazla sayıda guardımız var ve onların desteğine çok ihtiyacımız var. Bu, ilk endişemiz. Bize destek olabilecek daha fazla oyuncuya ihtiyacımız var. Teşekkür ederim."

All rights reserved