Loading...
}

Henrik Rödl Türk Telekom'da

Türk Telekom Spor Kulübü, baş antrenörlük görevi için Almanya A Milli Takımı’nda görev yapan Henrik Rödl ile anlaşma sağladı.

7Days EuroCup’ta Türkiye’yi başarıyla temsil eden Türk Telekom, baş antrenörlük görevine Henrik Rödl’ü getirdiğini duyurdu. Almanya Milli Takımının başında başarılı bir dönem geçiren Rödl, geçtiğimiz yaz gerçekleşen Tokyo Olimpiyatlarında Almanya A Milli Takımıyla çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

Uzun yıllar formasını terlettiği Alba Berlin’de antrenörlük kariyerine başlayan Rödl, 2 yıl boyunca bu görevini sürdürdü. Tecrübeli antrenör, 2010 yılında TBB Trier takımıyla anlaştı ve 5 yıl süresince görevde kaldı. Ardından Almanya A2 Milli Takımı’nın baş antrenörü olan Rödl, 2017 yılında ise Almanya A Milli Takımı baş antrenörlüğü görevini üstlendi. Almanya’nın önemli teknik çalıştırıcıları arasında gösterilen Rödl’ün kariyeri, Türkiye Basketbol Federasyonu yabancı antrenörlük kriterlerine de uyum sağlıyor.

Almanya’nın efsane oyuncuları arasında yer alıyor

Önemli bir basketbol ekolü olan North Carolina Üniversitesinde NCAA’de kolej basketbolu oynayan Rödl, Almanya’ya döndükten sonra profesyonel kariyerine Alba Berlin ile devam etti. 1993 yılından 2004 yılına kadar takımda kalarak kulübün efsaneleri arasına adını yazdırmayı başardı. Basketbol oynadığı dönemde 1995 yılında Korac Kupası’nı kazanan takımda yer alan Rödl, 1997 yılından 2003 yılına kadar Alba Berlin’in art arda kazandığı 7 şampiyonlukta da pay sahibi oldu. Uzun yıllar Almanya A Milli Takımı’nda da mücadele eden ve Almanya basketboluna damga vuran Rödl’ün 4 numaralı forması kulübü tarafından emekli edildi.

 

All rights reserved